Jäätanssin rytmitanssin ja miesten kokonaiskilpailun tulokset

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis kolmansina EM-kilpailuissa

Taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailut jatkuivat Espoo Metro Areenalla jäätanssin rytmitanssikilpailulla. Tällä kaudella rytmitanssit luistellaan latinalaisiin rytmeihin. Suomea jäätanssissa edustavat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis villitsivät kotiyleisön onnistuneella rytmitanssilla, joka toi parille uudet ennätyspisteet 77,56. Turkkila ja Versluis lähtevät huomiseen vapaatanssiin kilpailun kolmannelta sijalta ja saavat ripustaa kaulaansa jo tänään rytmitanssista jaettavat pronssiset pikkumitalit.

– On hieno asia, että pystyimme näyttämään tänään parhaamme ja saavuttamaan ennätyspisteet arvokilpailuissa, Juulia Turkkila iloitsee.

Parin sambaa ja rumbaa yhdistelevä vauhdikas ohjelma eteni laadukkaasti ja sai yleisön elämään vahvasti mukana.

–  Luistelu kotiyleisön edessä oli aivan mahtavaa ja pidimme todella hauskaa tänään, Versluis kertoo.

–  Äänekäs kannustus auttoi meitä olemaan läsnä hetkessä. Tiesimme, että yleisö on meidän tukenamme, Juulia Turkkila jatkaa.

Rytmitanssin jälkeen kilpailua johtavat Italian Charlene Guignard ja Marco Fabbri 85,53 pisteellä. Toisella sijalla ovat Ison-Britannian Lilah Fear ja Lewis Gibson pistein 84,12.

Jäätanssin rytmitanssikilpailuun osallistui 23 paria, joista 20 parasta ansaitsi paikan lauantaina luisteltavaan vapaatanssikilpailuun.

Edellisen kerran suomalainen jäätanssipari on ollut mitaleilla EM-kilpailuissa vuonna 1995, kun Susanna Rahkamo ja Petri Kokko voittivat Euroopan mestaruuden Saksassa.

Valtter Virtaselle uran paras arvokilpailusijoitus EM-finaalissa

Taitoluistelun miesten Euroopan mestaruudet ratkaistiin perjantaina Espoo Metro Areenalla. Suomen Valtter Virtanen luisteli lähes virheettömän vapaaohjelman, josta hän ansaitsi 129,95 pistettä. Kokonaispisteet 198,28 toivat Virtasen lopputuloksissa sijalle 14.

– Nämä ovat olleet minulle tosi hienot kisat. Vapaaohjelmaan sattui vain pari ihan marginaalista virhettä. Tämä oli yksi urani tunteikkaimmista ja onneksi myös onnistuneimmista hetkistä, Virtanen iloitsi suorituksensa jälkeen.

EM-kilpailuiden 14. sija on Virtasen paras sijoitus arvokilpailuissa. Aiemmin 35-vuotias luistelija on yltänyt parhaimmillaan sijalle 18 Tukholman Euroopan mestaruuskilpailuissa vuonna 2015.

 – Tällä kaudella on ollut useita hienoja hetkiä. Ensimmäistä kertaa urani aikana olen päässyt tällaiseen tilanteeseen, jossa virheet alkavat olla poikkeustilanne kilpailusuorituksessa, Virtanen analysoi.

Virtanen kiitteli vapaaohjelman jälkeen kotiyleisöä kannustuksesta ja myötäelämisestä.

 – Moni tuolla katsomossa on seurannut pitkää ja ajoittain myös vaikeaa uraani ja eli vapaaohjelmaa kanssani, Virtanen kertoi.

Espoon EM-kilpailujen miesten sarjan vanhin osallistuja oli ensimmäistä kertaa EM-jäällä jo vuonna 2011.

Virtanen kilpailee seuraavan kerran jo ensi viikolla Saksassa Oberstdorfissa, jossa hänellä on tavoitteena luistella MM-kilpailuihin vaadittavat vapaaohjelman tekniset pisteet. 

­– Kauden päättäminen Japanin MM-kilpailuissa kruunaisi tämän kauden. Toivottavasti saavutan vaaditut pisteet jo ensi viikolla.  

Euroopan mestaruuden vei kilpailua jo lyhytohjelman jälkeen johtanut Ranskan Adam Siao Him Fapistein 267,77. Edellisen kerran ranskalaismies on voittanut EM-kultaa vuonna 2011.

 – Olen ylpeä luistelustani ja keskityin vain omaan suoritukseeni. En oikein vielä ihan ymmärrä voittoani, kertoi ensimmäisen arvokilpailumitalinsa voittanut Siao Him Fa.

Kilpailun toiseksi taituroi Italian Matteo Rizzo pistein 259,92. Kolmanneksi nousi lyhytohjelmassa viidenneksi sijoittunut Sveitsin Lukas Britschgi pistein 248,01. EM-pronssi oli myös hänelle uran ensimmäinen arvokilpailumitali.

Valtter Virtanen

Taitoluistelun EM-kilpailujen tulokset.

Kuvat: Antti Lehto