EM-kilpailujen avajaisshow ylistää tasa-arvoa ja moninaisuutta

Taitoluistelun EM-kilpailut käynnistyvät Espoo Metro Areenalla keskiviikkona 25.1. upealla avajaisnäytöksellä, joka ammentaa inspiraationsa kilpailujen ”Tule sellaisena kuin olet” -teemasta. Suomen Taitoluisteluliitto haluaa kaikessa toiminnassaan painottaa tasa-arvon ja moninaisuuden merkitystä ja kehittää lajia arvojensa mukaisesti.

”Tule sellaisena kuin olet” -teema näkyy vahvasti kilpailujen avajaisshow’ssa, jossa luistelee erilaisista taustoista tulevia esiintyjiä. Puolituntisen avajaisnäytöksen on suunnitellut muodostelmaluisteluvalmentaja Helena Tienhaara yhdessä koreografi ja valmentaja Beata Leppilammen kanssa.

– Avajaisnäytöksessä luistelee eritasoisia harrastelijoita ja huippu-urheilijoita. Jäällä nähdään taituroimassa yksinluistelijoita, muodostelmaluistelijoita ja pariluistelijoita. Mukana on myös sukupuolineutraaliksi naiseksi itsensä määrittelevä taitoluistelija Minna-Maaria Antikainensoveltavan luistelun esiintyjiä ja miesmuodostelmaluisteluryhmä, Helena kuvailee esiintyjien kirjoa.

Lue koko artikkeli SkatingFinland.fi sivustolta.